Kraamzorg bij Smit vertrouwde kraamzorg

Tijdens de zwangerschap kom ik tussen de 30 tot 34e week persoonlijk langs voor een kennismakings- en intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we de wensen en bijzonderheden rond de bevalling en de kraamtijd. We benoemen mijn taken: het uitvoeren van medische controles, observeren, rapporteren, maar ook ondersteuning in het huishouden en zorg voor andere gezinsleden. Tijdens de kraamperiode gaan de taken in overleg zodat ik zorg op maat kan bieden.

Belangrijk om te vermelden is, dat ik voorstander ben van borstvoeding. Ik beschik over voldoende kennis en ervaring om uitleg en advies te geven zodat borstvoeding met plezier gegeven kan worden.

Vergoeding en taken

Aan een zelfstandige kraamverzorgende zijn geen extra kosten verbonden, het wordt vergoed door je eigen zorgverzekering! Afhankelijk van je verzekering wordt er een wettelijke eigen bijdrage gevraagd. Als je aanvullend verzekerd bent, kan het zijn dat deze eigen bijdrage deels of geheel wordt vergoed, of kun je de overige kosten wellicht meeverzekeren. Kijk hiervoor even bij de zorgverzekeraar.

De basiszorg is bij borstvoeding 49 uur kraamzorg en 45 uur bij kunstvoeding. Deze uren worden verdeeld over 8 dagen. Indien medisch noodzakelijk kan het aantal zorguren bijgesteld worden of kan de zorg indien noodzakelijk met 2 extra dagen worden verlengd, een 9e en 10e dag. Dit gaat in overleg met de verloskundige. Samen met de verloskundige, die de eindverantwoordelijke is voor de zorg, houden wij de gezondheid van moeder en baby nauwlettend in de gaten.

Rommelmelding

Als voor je gevoel de bevalling begint, vraag ik om contact op te nemen. Dit heet een rommelmelding. Zo kan ik alvast voorbereidingen treffen en weet dat er op korte termijn een oproep komt.

Thuisbevalling

Wanneer de bevalling doorzet, bel je de verloskundige! Zij geeft aan wanneer je mij kunt bellen. Vaak is dat bij 7 a 8 cm ontsluiting. Ik assisteer dan bij de bevalling. Als de bevalling in de nacht plaats vindt, blijf ik na de geboorte nog minimaal twee uur voor de controles van moeder en kind. Als alles goed gaat, ga ik naar huis en kom ik in de ochtend weer terug!

Ziekenhuisbevalling

Wanneer je in het ziekenhuis bent bevallen, kom ik als je weer naar huis mag. Ook als je in de avond thuis komt. Dit noemen we opstarturen!

Samenwerking

Uiteraard probeer ik om, zoals afgesproken, jullie persoonlijk de gehele kraamtijd bij te staan. Door onvoorziene omstandigheden zou het kunnen zijn dat de zorg niet door mij uitgevoerd kan worden. Om dit op te vangen ben ik aangesloten bij Regiokraamverzorging. Dit is een samenwerkingsverband van zelfstandig werkende, ook volledig gecertificeerde, kraamverzorgenden met dezelfde liefdevolle aandacht. Indien nodig kunnen wij op elkaar rekenen. Wij zorgen voor een persoonlijke benadering, vertrouwen en deskundigheid. Zie de website voor meer informatie: www.regiokraamverzorging.nl

Intakegesprek aanvragen

bij Smit vertrouwde kraamzorg

Zodra je het aanmeldformulier hebt ingevuld of telefonisch contact hebt opgenomen, zal ik contact met je opnemen om te kunnen bevestigen of er een mogelijkheid is dat ik jullie kraamweek kan verzorgen. We zullen dan een afspraak maken om elkaar te ontmoeten.